OctoPOS

Huisartsenpraktijk Wapenveld

Sinds 1 juli 2014 maakt de apotheek houdende huisartsenpraktijk in Wapenveld gebruik van OctoPOS MED, de oplossing voor de kasstroom in de apotheek. OctoPOS is geïnstalleerd op een bestaande PC op de balie en is gekoppeld met de CCV PIN automaat, kassabonprinter en kassalade. Op de achtergrond werkt de OctoPOS kassa samen met Twinfield en Promedico.

Wilma Jongerman, verantwoordelijk voor de administratie in deze praktijk, legt uit waar voor hen de voordelen liggen: “Zowel in de apotheek als op de administratie is de efficientie verhoogd. Om een factuur af te kunnen rekenen hoeft in OctoPOS slechts het factuurnummer ingevoerd te worden. De factuur wordt opgehaald uit Twinfield, het juiste bedrag verschijnt in het scherm. Vervolgens wordt de betaalwijze geselecteerd en de medewerker is klaar.”

“Voorheen sloegen we op een kassa het bedrag aan, voerden dit nog een keer op in de PIN automaat, noteerden het rekeningnummer en plakten het bonnetje in een kasboek. Dit kasboek ging naar de administratie waar alle mutaties handmatig werden geboekt en gecontroleerd met de ontvangen bijschrijvingen van PIN betalingen.”

Dit hele proces wordt nu door OctoPOS samen met Twinfield automatisch afgehandeld. Ook de contante uitgaven worden direct vastgelegd en op de juiste grootboekrekening geboekt. Hierdoor is de kas altijd up-to-date, worden fouten voorkomen en is er direct inzicht in de debiteurenstand.

Door de automatische afhandeling – zowel in de apotheek als op de administratie – wordt veel tijd bespaard en worden fouten voorkomen. Met een gekoppelde PIN automaat kan nooit meer een PIN betaling als contant worden geboekt, een fout die in de dagelijkse hectiek snel gemaakt wordt. Dit scheelt veel uitzoek- en correctiewerk. Door deze tijdsbesparing verdient OctoPOS zichzelf snel terug.

De online Point of Sale oplossing